Programajánlatunk

 

Csoportos ajánlatunk megtekintéséhez kattintson ide

 

1. Lovaskocsitúrák:

Túraútvonal, indulás: Tündértó -vendéglőtő, majd sétakocsikázás a romantikus szigetvilágban, (látnivalók: Duna mellékágrendszere).
Nyáros-szigeti "hallépcső", melyből Európában is kevés épült.
Itt rövid pihenő, ismerkedés a műtárggyal. Barangolás a szigetvilágban szerencsés esetben találkozhatunk ritka madarakkal, vadakkal, (kormorán, szürke gém, sas, hattyú, vadkacsa, vaddisznó, szarvas, őz, róka, stb.)

2. Horgászat:

Szálláshely közvetlen környezetében a vendégházaktól 3 m-re kiépített stégről, csónakból.
Községen belül két hektáros intenzíven telepített horgásztón.
Szigetközi ágrendszeren a sok helyütt még érintetlen természetben (partról, csónakból)
Árak: mindenkori jegyárak. Motorcsónak, csónak illetve kísérő előzetes egyeztetés alapján.
Tavasszal a természet ébredésével a keszegfélék fogására van lehetőség, nyáron ezekhez társulnak még a pontyok, kárászok, balinok, márnák, süllők s a nagybajszú harcsák, melyek az utóbbi években szépen szaporodnak.
Ősszel, mihelyt kezd hűvösre fordulni az idő a csukakirály kezdi rabló hadjáratát.
Télen lékhorgászásra van lehetőség s a zárások alatti befagyatlan helyeken menyhalat zsákmányolhatunk jó eséllyel.
Engedélyek kiváltása helyben!

3. Vadászat.

A szigetközi ártéri erdős terület bővelkedik nagyvadakban. A sűrű, sokhelyütt áthatolhatatlan bozótos területek nagyon jó búvóhelyet nyújtanak a gímszarvasoknak, melyek nem ritkán százas csapatokba verődve vonulnak szigetről szigetre. A disznókondák sem kímélik a gazdák termését és így jó esély van a szürkület beálltával jónéhányat elejteni belőlük.
Őzeink erdőben, erdőszélen valamint mezőkön is megtalálhatók. Apróvadunk nagyon kevés (fácán, nyúl), vízivadunk viszont szép számmal akad.
Különböző récefajok találhatók. Dunakiliti és a Dunacsúnyi víztározó megépítésével a vadludak előszeretettel használják ezeket a részeket leszállóhelyként.
Jómagam is itt vadászom és a társaságunk szívesen fogad bérvadászokat.
A vadak elejtési listája a társaság által meghatározott összegben történik.

4. Sütőkemencében ropogós malac, szárnyasok, lepény, rétes sütése.

Vendégek segíthetnek a műveletben! Míg a malac sül, mi házi pálinkával múlatjuk az időt!
Nagyobb létszám számára is vállalunk sütést, elfogyasztása hangulatos kerthelyiségben.

5. Téli időszakban falusi disznóvágás: megfelelő létszám esetén. (Egész napos program)

A program a vendégek közreműködésével történik. A levágástól az elkészítésig.
Kínált étkek:
Reggeli: kenőmájas, disznósajt
Ebéd: húsleves, frissensültek
Uzsonna: töltött káposzta
Ital: házi pálinka, forralt bor
Hangulatról harmonikás gondoskodik.

6. Kenutúrák:

3-4 személyes túrakenuval evezhetünk napokon keresztül mindig más irányban. A dunaszigeti községrésznél a legszélesebb az ágrendszer, így csillagtúrák szervezésével lehetőség nyílik akár egy egész hetet is eltölteni az ártéren.Vizeink lassú folyásúak, méltóságteljesek, ezért is biztonságosak itt a vízitúrák.
Tájékozódáshoz segítséget képzett túravezetők biztosítanak, illetve pontos vízitúratérképek jelölik a veszélyesebb gátakat, átemeléseket.

7. Sátorozás, kempingezés:

Hűs, árnyas sátorverési hely 20.000 m2-en, közvetlen a Duna partján tiszta ivóvíz, nap melegítette víztartályból zuhanyozási lehetőség, angol WC-k. Szemételszállítás, pihenő padok, asztalok, bográcsoló helyek, vágott tüzifa, esőbeálló áll a vendégek rendelkezésére. Biztonságos parkolási, fürdési lehetőség felnőtteknek és kisgyermekeknek egyaránt. Kényelmes kikötés, sportolásra alkalmas füves terület.

8. Kerékpáros és gyalogtúrák:

Felejthetetlen élményt nyújthatnak a vadregényes, erdővel körülölelt zegzugos ágrendszer mellett elhúzódó kavicsozott utak. Órákat tölthetünk a szabadban a természet szépségein elmerengve.
A friss levegő minden évszakban átjárja testünket, gondolunk itt a szikrázó téli hidegre, a lágy tavaszi simogató napsütésre, a forró nyári hőség utáni hűs dunai fürdőzésre, vagy az ősz színpompáit elénktáró erdőségre és a kora reggeli párát és csendet felverő bősz és erőteljes szarvasbikák bőgésére.

9. Fürdési lehetőségek:

Szabadstrandon, gyógyvízű élményfürdőben.
Apartmanházaink közvetlen vízparti fekvése lehetővé teszi, hogy vendégeink helyben kiépített stégről élvezhessék a nyári fürdőzést.
Községünk rendelkezik szabadstranddal, környékén hangulatos vendéglőkkel, vízibiciklizési lehetőséggel.
Melegvízű gyógyfürdő 16 km-re Mosonmagyaróváron található.
Élményfürdő 14 km-re Lipót községben helyezkedik el. (kedvezményes jegyekkel rendelkezünk).
Wellness fürdőzésre pedig 15 km-re Dunakilitire tudunk ellátogatni.

10. Méhészet megtekintése

Családunk már több, mint negyed évszázada végzi ezt az ősi mesterséget. Ennyi idő tapasztalatával állítjuk elő a különböző fajtájú, ízű egységesen kitűnő minőségű biomézet.
Az idelátogatók résztvehetnek mézkóstolóban, megízlelhetik az akác, a repce, a facélia és az őszi vegyes mézeinket. Áraink nagyon kedvezőek nagytételben plusz kedvezményt biztosítunk.
Vándorló méhészettel foglalkozunk, így nem mindig tudjuk a méhcsaládokat a kíváncsi vendégeknek bemutatni. A bátrabbak részére azért megtaláljuk a lehetőséget.

11. Dunakiliti és Hédervári kastélyszálló megtekintése.